Elon Musk continuă seria de cascadorii pentru imagine şi renunţă la acţiuni Tesla de 930 mil. dolari

Elon Musk a vândut încă 934.000 de acţiuni Tesla (simbol bursier TSLA), în valoare totală de 930 de milioane de dolari, arată documentele publicate la SEC (ASF-ul american).

1232 afișări
Imaginea articolului Elon Musk continuă seria de cascadorii pentru imagine şi renunţă la acţiuni Tesla de 930 mil. dolari

Elon Musk continuă seria de cascadorii pentru imagine şi renunţă la acţiuni Tesla de 930 mil. dolari

Mişcarea vine după ce CEO-ul şi-a exercitat opţiunile de cumpărare a 2,1 milioane de acţiuni la un preţ de 6,24 dolari per acţiune, conform Business Insider, citat de ZF.

Musk este nevoit, conform legii, să plătească un impozit enorm, bazat pe diferenţa dintre preţul de exercitare şi preţul actual oferit de piaţă, care ajunge la 1.013 dolari după finele şedinţei de tranzacţionare de luni.

Este a doua oară în mai puţin de două săptămâni când miliardarul îşi exercită opţiunile pe acţiuni, Musk vânzând săptămâna trecută acţiuni de 6,9 miliarde de dolari. Anterior, şeful Tesla a creat un sondaj pe Twitter prin care şi-a întrebat urmăritorii dacă ar trebui sau nu să vândă 10% din acţiunile pe care le deţine în cadrul producătorului de maşini electrice, plătind în acest fel taxe.

Unele dintre vânzările de astăzi au fost incluse într-un plan de tranzacţionare creat încă din luna septembrie, arată documentele SEC, iar Musk încă are câteva milioane de opţiuni pe care este nevoit să şi le exercite până la data de expirare – august 2022.

CEO-ul Tesla este cel mai bogat om la nivel mondial, cu o avere netă de 279 de miliarde de dolari. Zilele trecute, Musk l-a luat în derâdere pe senatorul american Bernie Sanders, care a declarat că miliardarii ar trebui să plătească o „cantitate rezonabilă” de taxe.

„Tot uit că încă mai trăieşti (...) Vrei să vând mai multe acţiuni, Bernie? Doar spune-mi”, reiese din tweet-urile lui Musk.

Acţiunile TSLA au scăzut ieri cu aproape 2% şi sunt pe minus cu 0,5% în premarket. Capitalizarea societăţii depăşeşte 1.000 de miliarde de dolari.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici