Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume. Un european l-a detronat pe directorul Tesla

Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume, după o scădere bruscă a valorii acţiunilor sale la compania de automobile electrice Tesla în acest an, scrie BBC.

4604 afișări
Imaginea articolului Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume. Un european l-a detronat pe directorul Tesla

Potrivit Forbes şi Bloomberg, Musk a fost depăşit de Bernard Arnault, directorul executiv al grupului de bunuri de lux LVMH.

Musk este directorul general şi cel mai mare acţionar al Tesla, cu o participaţie declarată de aproximativ 14%.

În octombrie, el a finalizat o preluare a reţelei de socializare Twitter în valoare de 44 de miliarde de dolari.

Potrivit Forbes, Musk valorează în prezent aproximativ 178 de miliarde de dolari, iar Bernard Arnault are o avere de 188 de miliarde de dolari.

Tranzacţia cu Twitter a lui Musk a fost finalizată după luni de dispute juridice, iar unii au citat distragerea atenţiei de la preluare ca fiind unul dintre factorii care au determinat scăderea preţului acţiunilor Tesla.

După ce şi-a construit o participaţie în Twitter la începutul anului, Musk a făcut oferta sa de 44 de miliarde de dolari în aprilie, deşi mulţi au considerat că această ofertă este prea mare.

În iulie, el s-a retras din tranzacţie, invocând îngrijorări legate de numărul de conturi false de pe platformă.

În cele din urmă, directorii Twitter au acţionat în justiţie pentru a-l determina pe Musk să îşi respecte oferta.

Dan Ives, de la firma de investiţii Wedbush Securities, a declarat că "circul" din jurul tranzacţiei cu Twitter a cântărit asupra preţului acţiunilor Tesla.

Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de miliarde de dolari pentru a ajuta la finanţarea achiziţiei sale, ceea ce a contribuit la scăderea acţiunilor.

De asemenea, investitorii au fost îngrijoraţi de faptul că cererea pentru maşinile electrice ale companiei ar putea încetini, pe măsură ce economia slăbeşte, costurile mai mari ale împrumuturilor descurajează cumpărătorii şi alte companii îşi sporesc oferta de vehicule electrice.

Tesla a fost, de asemenea, afectată de rechemări în service, precum şi de anchete guvernamentale privind accidentele şi funcţia sa de pilot automat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici