Epidemia de coronavirus are şi un efect neaşteptat: a generat o ieftinire a carburanţilor auto în România

  • În mai multe judeţe din ţară preţul benzinei standard a scăzut sub 5 lei.
  • Epidemia de coronavirus a dus la o scădere a cererii, care a determinat scăderea preţurilor petrolului
  • Preţul petrolului a scăzut de la 59 de dolari barilul la 52 de dolari.
2473 afișări
Imaginea articolului Epidemia de coronavirus are şi un efect neaşteptat: a generat o ieftinire a carburanţilor auto în România

Epidemia de coronavirus are şi un efect neaşteptat: a generat o ieftinire a carburanţilor auto în România

Dacă locuieşti în Vrancea, Dâmboviţa, Călăraşi sau Bacău, poţi plăti pe litrul de benzină mai puţin de 5 lei.

Scăderea preţurilor petrolului, din cauza epidemiei de coronavirus, a dus la scăderea preţurilor carburanţilor auto. Preţul petrolului a scăzut de la 59 de dolari barilul la începtul epidemiei la 52 de dolari în prezent, dar a avut şi un minim de 49 de dolari la începutul lunii februarie.

În aceste condiţii, preţul mediu al benzinei a scăzut de la 5,58 lei litrul pe 31 decembrie la 5,27 lei litrul pe 1 ianuarie, iar pe 13 februarie a scăzut la 5,12 lei litrul.

La benzinăriile din ţară preţurile variază între 4,99 lei şi 5,4 lei.

Motorina cea mai ieftină se găseşte la Constanţa, 5,07 lei.

La 1 ianuarie preţul carburanţilor a scăzut în medie cu 32 de bani pe litru după eliminarea supraaccizei şi actualizarea cu inflaţia oficială de la INS efectuată de către Ministerul Finanţelor.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici