EŞEC uriaş pentru România pe bursă. Marile fonduri de investiţii nu vor mai veni la Bucureşti

Agenţia FTSE Russell nu a promovat bursa bucureşteană la categoria de piaţă emergentă, care ar fi permis pieţei de capital locale să aibă acces la mai multe clase de investitori şi să spere astfel la un peisaj bursier mai dinamic.

3060 afișări
Imaginea articolului EŞEC uriaş pentru  România pe bursă. Marile fonduri de investiţii nu vor mai veni la Bucureşti

EŞEC uriaş pentru România pe bursă. Marile fonduri de investiţii nu vor mai veni la Bucureşti

România rămâne pe lista de monitorizare, în vreme ce Mongolia şi Nigeria au fost scoase. De asemenea, Polonia a fost promovată la categoria de piaţă dezvoltată, în vreme ce Kuweitul a intrat în rândul pieţelor emergente.

În urmă cu aproximativ un an, FTSE Russell a inclus România pe lista pieţelor de frontieră pe care le urmăreşte cu privire la o eventuală promovare. Lichiditatea mică de la Bucureşti , cu o medie zilnică de tranzacţionare de 8-9 milioane euro, reprezenta de pe atunci marele obstacol în realizarea acestui obiectiv.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici