Euro a scăzut după alegerile din Germania

Euro a scăzut faţă de majoritatea monedelor, după anunţarea sondajelor efectuate în urma alegerilor din Germania, potrivit cărora formaţiunea cancelarului Angela Merkel s-a clasat pe primul loc, iar partidul de extremă-dreapta a obţinut poziţia a treia, potrivit Bloomberg.

3683 afișări
Imaginea articolului Euro a scăzut după alegerile din Germania

Euro a scăzut după alegerile din Germania

„Investitorii vor urmări anunţurile în legătură cu politica monetară, mai ales având în vedere faptul că Alternativă pentru Germania nu este doar naţionalistă, ci este şi împotriva monedei euro, într-o oarecare măsură”, a declarat Mitul Kotecha, reprezentant Asia FX şi Barclays Bank.

Euro a scăzut cu 0,3%, până la valoarea de 1,1917 dolari, iar lira sterlină a scăzut cu 0,4%, până la 1,3553 dolari.

Aurul a scăzut cu 0,4%, până la 1.292,40 dolari pe uncie, iar ţiţeiul brut West Texas Intermediate a scăzut cu 0,4% până la 50,45 de dolari pe baril.

DAX Index, indicele bursier care cuprinde 30 dintre cele mai mari companii din Germania, a scăzut cu 0,1%, luni dimineaţă, cea mai mare scădere din ultima săptămână.

Indicele FTSE 100 al bursei de la Londra a scăzut cu 0,4%, cea mai mare scădere din ultima săptămână.

The Stoxx Europe 600 Index a scăzut cu 0,04%.

Uniunea Creştin-Democrată, formaţiunea cancelarului Angela Merkel, se clasează pe primul loc, cu 32,5%, în urma scrutinului parlamentar din Germania, fiind urmată de Partidul Social-Democrat, cu 20%, şi de Alternativă pentru Germania, cu 13,5%, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici