Euro este în scădere, iar randamentele obligaţiunilor Italiei cresc, după reducerea ratingului ţării

Moneda euro se depreciază, iar randamentele obligaţiunilor de stat ale Italiei sunt în creştere după ce Standard & Poor's a redus ratingul ţării cu o treaptă, la "A", transmite Bloomberg.

719 afișări
Imaginea articolului Euro este în scădere, iar randamentele obligaţiunilor Italiei cresc, după reducerea ratingului ţării

Euro (Imagine: Shutterstock)

Moneda euro a pierdut 0,2% faţă de dolar şi 0,3% faţă de yenul japonez marţi dimineaţă la Londra.

În acelaşi timp, randamentul obligaţiunilor italiene pe zece ani a urcat cu 0,09 puncte procentuale, la 5,68%.

Indicele bursier european Stoxx Europe 600 este în urcare cu 0,3% după ce a deschis în coborâre cu 0,6 %.

Contractele futures pe indicele S&P 500 al bursei de la New York indică o scădere de 0,1%, după ce au pierdut până la 1% anterior.

Randamentele titlurilor de Trezorerie SUA la doi ani au scăzut cu până la 0,01%, la un nou minim istoric de 0,1431%.

Cotaţiile mărfurilor sunt în urcare, în frunte cu petrolul şi grâul.

Preţul aurului evoluează indecis, la puţin sub 1.800 de dolari pe uncie, pe fondul crizei din zona euro şi aprecierii dolarului.

S&P a redus ratingul Italiei de la "A+" la "A", cu perspectivă negativă, din cauza încetinirii activităţii economice şi divergenţelor de pe scena politică.

În continuare, Grecia va susţine o nouă rundă de discuţii cu instituţiile financiare internaţionale pentru a obţine următoarea tranşă din ajutorul financiar extern şi a evita intrarea în default (incapacitate de plată).

În plus, Federal Reserve începe marţi o şedinţă de politică monetară de două zile.

Moneda euro se tranzacţionează la 1,3659 dolari pe unitate, respectiv 104,54 yeni.

Italia este cea de-a şasea ţară din zona euro al cărei rating de credit a fost redus în acest an, după Spania, Irlanda, Portugalia, Cipru şi Grecia.

Randamentul titlurilor de Trezorerie SUA cu maturitatea la zece ani stagnează la 1,96%, după ce au scăzut luni cu 0,1 puncte procentuale.

Bursele asiatice au scăzut marţi cu 0,9%, iar indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a pierdut 1,6%.

Preţul petrolului de referinţă pentru piaţa SUA a urcat marţi cu 0,6%, la 86,19 dolari pe baril.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici