Euro s-a apreciat faţă de dolar în urma temerilor privind o intervenţie de susţinere a monedei

Euro s-a apreciat vineri, faţă de dolar şi alte valute, în urma temerilor investitorilor privind menţinerea unor poziţii speculative, dar şi privind o posibilă intervenţie a autorităţilor pentru susţinerea monedei unice.

29 afișări
Imaginea articolului Euro s-a apreciat faţă de dolar în urma temerilor privind o intervenţie de susţinere a monedei

Euro s-a apreciat faţă de dolar în urma temerilor privind o intervenţie de susţinere a monedei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Temerile au fost determinate de faptul că în în ultima perioadă au avut loc unele anunţuri la sfârşit de săptămână care au influenţat piaţa.

Miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană se reunesc vineri, la Bruxelles, pentru a discuta soluţii de înăsprire a reglementărilor comunitare în domeniul bugetelor.

În această săptămână, euro s-a depreciat faţă de dolar la cel mai redus nivel din ultimii patru ani, din cauza temerilor legate de impactul economic al crizei datoriilor.

Analiştii consideră că investitorii sunt conştienţi de riscul de a deţine prea mulţi sau prea puţini euro.

Euro s-a depreciat în luna mai cu circa 6%, iar declinul a alimentat speculaţiile că liderii europeni ar fi îngrijoraţi de evoluţie.

Moneda unică a urcat la un maxim de 1,2673 dolari pe unitate pe platforma electronică EBS, dar la ora 10:54 GMT era tranzacţionat în urcare cu 0,3%, la 1,25 dolari pe unitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici