Europenii sunt pesimişti în privinţa situaţiei lor financiare pe termen scurt

Europenii sunt pesimişti în privinţa situaţiei lor financiare pe termen scurt, potrivit unui sondaj anual efectuat de compania de cercetare a pieţei Janus Capital Group, publicat miercuri.

33 afișări
Imaginea articolului Europenii sunt pesimişti în privinţa situaţiei lor financiare pe termen scurt

Europenii sunt pesimişti în privinţa situaţiei lor financiare pe termen scurt (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

"Optimismul europenilor, care credeau în urmă cu un an că a trecut criza, a dispărut, din cauza măsurilor de austeritate adoptate în ţările din sudul continentului", potrivit cercetării.

Europenii se tem cel mai mult de amplificarea inflaţiei, în proporţie de 37% dintre cei intervievaţi, îngrijorare care o depăşeşte pe cea privind şomajul (19%) sau cea referitoare la scăderea veniturilor (15%).

Totodată, 16% dintre familiile europene consideră că veniturile lor sunt insuficiente pentru acoperirea veniturilor curente şi trebuie din acest motiv să se împrumute.

O proporţie de 49% dintre participanţii la sondaj au spus că veniturile abia le acoperă cheltuielile şi nu pot să economisească.

Ric Van Weelden, directorul pentru Europa al Janus Capital Group, consideră că se conturează scenariul redresării economice în două viteze, mai rapidă în nordul continentului decât în sud.

Sondajul a fost realizat în luna iunie, în rândul a 6.010 de persoane din Germania, Spania, Franţa, Italia, Marea Britanie şi Olanda.

Între cele şase state analizate, încrederea în perspectivele situaţiei financiare a scăzut cel mai mult în Spania, în timp ce olandezii sunt cei mai optimişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici