Eurostat: România a avut al doilea ritm de creştere a producţiei industriale din UE

România a înregistrat în iulie al doilea ritm de creştere a producţiei industriale la nivelul UE, respectiv de 3% faţă de aceeaşi perioadă din 2007, în timp ce la nivelul blocului comunitar indicatorul a scăzut cu 1,3% în intervalul analizat, potrivit datelor publicate, vineri, de Eurostat.

23 afișări
Imaginea articolului Eurostat: România a avut al doilea ritm de creştere a producţiei industriale din UE

Eurostat: România a avut al doilea ritm de creştere a producţiei industriale din UE (Imagine: Mediafax Foto)

Producţia industrială a crescut, în iulie, faţă de aceeaşi lună din 2007, în opt state membre ale UE şi a scăzut în 13, datele statistice pentru restul ţărilor nefiind disponibile.

Cele mai mari avansuri au fost înregistrate în Lituania şi Polonia (+3,7%) şi România (+3%), în timp ce scăderile cele mai grave au fost raportate în Letonia (-6,9%), Estonia (-5,2%) şi Slovenia (-4,6%).

Producţia industrială a scăzut, în perioada analizată, cu 1,7% în zona euro şi cu 1,3% la nivelul UE 27.

Totuşi, comparativ cu iunie, România a înregistrat, în iulie, al treilea declin al producţiei industriale, respectiv de 2%, potrivit datelor publicate de biroul european de statistică, Eurostat.

Dintre statele membre ale căror date privind evoluţia producţiei industriale sunt disponibile, indicatorul a crescut, în iulie, faţă de iunie, în 11 şi s-a redus în zece.

Avansul producţiei industriale în Portugalia a fost în iulie de 2,1%, comparativ cu iunie, în timp ce Spania a consemnat o creştere de 2%, iar în Danemarca s-a raportat o apreciere de 1,7%.

La polul opus, s-au situat Slovenia (-5,4%), Olanda (-2,2%) şi România (-2%).

În iulie 2008, comparativ cu luna precedentă, producţia industrială s-a redus cu 0,3% atât în zona euro, cât şi în UE, după ce a scăzut în iunie cu 0,2% în ambele regiuni.

Datele Eurostat sunt ajustate la factorii sezonieri şi la numărul de zile lucrătoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici