EXCLUSIV: Guvernul taie la rectificare din bugetele locale pentru salarii în învăţământ şi ajutoare

Sumele defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor de la nivel local cu salariile şi sporurile în instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat vor fi diminuate de Guvern prin rectificare bugetară, tăieri de cheltuieli urmând să fie efectuate şi din bugetul de finanţare a ajutorului social

26 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Guvernul taie la rectificare din bugetele locale pentru salarii în învăţământ şi ajutoare

EXCLUSIV: Guvernul taie la rectificare din bugetele locale pentru salarii în învăţământ şi ajutoare

Proiectul celei de-a doua rectificări bugetare din acest an, obţinut de MEDIAFAX, relevă că sumele totale defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivel local cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, precum şi contribuţiile aferente acestora din instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat vor fi reduse cu 247,1 milioane lei, la 8,2 miliarde lei.

Nu vor fi operate diminuări de cheltuieli în judeţele Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Sibiu, Teleorman, Timiş, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

În acelaşi timp, sumele defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor cu ajutorul social şi ajutorul pentru încălzirea locuinţei vor fi diminuate cu 5,6 milioane lei, la 725,6 milioane lei.

Reducerile de cheltuieli vor fi însă efectuate doar în judeţele Bacău, Botoşani, Dâmboviţa, Gorj, Ialomiţa, Maramureş, Neamţ, Tulcea, Vaslui şi municipiul Bucureşti.

Proiectul de rectificare va fi aprobat luni de Guvern. Prima rectificare bugetară din acest an a fost efectuată în luna august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici