Până în toamnă trebuie să explicăm cum vom folosi cele aproape 80 de miliarde de euro de la UE

  • În urma summitului de la Bruxelles, România va obţine 80 miliarde de euro pentru relansarea economică şi infrastructură
  • În jur de 46 de miliarde de euro din cele 80 sunt nerambursabili, spun specialiştii
  • Ana-Maria Icătoiu, consultant în fonduri UE, se aşteaptă ca Parlamentul European să reacţioneze în cazul unei micşorări a sumelor propuse iniţial, din anumite programe.
385 afișări

Vorbim în cazul României de aproximativ 80 de miliarde de euro, dintre care 46-46,5 sunt nerambursabile.

CITEŞTE AICI: Cum se împart cele 79.9 miliarde de euro care vor veni de la UE

Ana-Maria Icătoiu, consultant în fonduri UE, spune că României i s-a oferit şansa de a avea parte de o dezvoltare reală şi să ajungă mai aproape de nivelul ţărilor europene cu economii puternice. În plus, ea se aşteaptă ca Parlamentul European să reacţioneze în cazul unei micşorări a sumelor propuse iniţial, din anumite programe.

„Este necesar să existe, bineînţeles, o platformă unică unde orice entitate, firmă privată, instituţie publică, ONG, persoană fizică este interesată de a obţine fonduri nerambursabile să poată avea acces la informaţie”, spune Ana-Maria Icătoiu, consultant în fonduri europene.

„România are şansa cu adevărat să demonstreze că e în stare să treacă peste cele 42 de procente de absorbţie pe actuala perioadă de programare. Suntem depăşiţi inclusiv de către Bulgaria.”

„Mi se pare poate cel mai important în acest moment este ca România să se apuce deja de treabă la modul foarte serios şi foarte profesionist în elaborarea acestui plan de reconstrucţie şi rezilienţă pe care trebuie să îl transmitem Comisiei Europene în această toamnă, plan prin care trebuie să explicăm cum vrem să cheltuim cele 33,5 miliarde de euro disponibile în acest fond pentru relansare economică”, adaugă Ana-Maria Icătoiu.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici