Exportul Chinei a înregistrat o creştere record în februarie. China şi-a stabilit un obiectiv de creştere a PIB-ului de cel puţin 6%

  • Exporturile din februarie ale Chinei au crescut într-un ritm record faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când COVID-19 a învins a doua cea mai mare economie din lume, relatează Reuters.
  • Exporturile, calculate în dolari, au crescut cu 154,9% în februarie, comparativ cu un anul trecut, în timp ce importurile au crescut cu 17,3%, cel mai mult din octombrie 2018.
  • În perioada ianuarie-februarie, exporturile au crescut cu 60,6% faţă de anul precedent, când blocajele pentru limitarea pandemiei au paralizat activitatea economică a ţării.
153 afișări
Imaginea articolului Exportul Chinei a înregistrat o creştere record în februarie. China şi-a stabilit un obiectiv de creştere a PIB-ului de cel puţin 6%

Exportul Chinei a înregistrat o creştere record în februarie. Succesul Chinei în limitarea crizei de sănătate publică, au contribuit la recuperarea ţării.

Exporturile puternice, care au beneficiat de succesul Chinei în limitarea crizei de sănătate publică, au contribuit la recuperarea ţării.

Creşterea a fost determinată de o revenire a cererii externe, a declarat vama pe site-ul său web, citând îmbunătăţiri în industriile Uniunii Europene şi Statelor Unite, precum şi importurile crescute ale acestora de produse în urma măsurilor de stimulare fiscală.

"În plus, majoritatea angajaţilor producătorilor (din China) au ales să rămână liniştiţi de sărbătorile de Anul Nou Lunar", se spune în comunicat. "Sondajul nostru a arătat că o mulţime de firme din provinciile orientate spre export au rămas deschise şi comenzile care, de obicei, sunt livrate numai după noul an au fost livrate în mod normal."

Activitatea industrială chineză este de obicei inactivă în timpul vacanţei de Anul Nou Lunar, care a căzut la mijlocul lunii februarie a acestui an. Anul acesta, guvernul a făcut apel la lucrători să evite călătoriile pentru a reduce riscul răspândirii coronavirusului.

În ianuarie-februarie, importurile au crescut cu 22,2% faţă de 2020, peste prognoza de 15%, parţial din cauza stocării de semiconductori şi produse energetice, conform vămii.

China a înregistrat un excedent comercial de 103,25 miliarde de dolari în primele două luni. Analiştii se aşteptau ca surplusul comercial să se reducă la 60,15 miliarde de dolari, de la 78,17 miliarde de dolari în decembrie.

Economia Chinei a crescut cu 2,3% anul trecut, ajutată de cererea solidă de bunuri, cum ar fi echipamentele medicale şi casnice, deşi creşterea a fost cea mai slabă din ultimii 44 de ani.

Anul acesta, China şi-a stabilit un obiectiv modest de creştere, de cel puţin 6%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici