Exporturile de petrol din Libia s-au oprit aproape în totalitate

Exporturile de petrol din Libia, unul dintre cei mai mari producători la nivel mondial, s-au oprit aproape în totalitate din cauza producţiei reduse, lipsei de personal din porturi şi problemelor de securitate, au declarat vineri surse din industrie.

145 afișări
Imaginea articolului Exporturile de petrol din Libia s-au oprit aproape în totalitate

Exporturile de petrol din Libia s-au oprit aproape în totalitate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Problemele de securitate provocate de revolta împotriva liderului Muammar Gaddafi au determinat unii transportatori să nu mai călătorească spre Libia.

Unele vapoare au refuzat să intre în porturile libiene sau s-au întors în drum spre Libia, au afirmat sursele citate.

Operaţiunile sunt afectate şi de condiţiile meteorologice nefavorabile din Marea Mediterană.

"Este o combinaţie de probleme şi vreme rea", a afirmat un trader de petrol de la o companie care cumpără petrol din Libia.

Tensiunile din Libia şi posibilitatea ieşirii din piaţa globală a exporturilor zilnice de 1,3 milioane de barili asigurate de statul nord-african au determinat creşterea puternică a preţului ţiţeiului. Joi, barilul de petrol Brent a ajuns la aproape 120 de dolari, cel mai ridicat nivel din 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici