Exporturile Germaniei au înregistrat în august cel mai mare declin din ultimii şapte ani

Exporturile Germaniei au scăzut în august cu 5,2% faţă de luna precedentă, la 97,7 miliarde de euro, înregistrând cel mai amplu declin din ultimii şapte ani, semn că cea mai mare economie din Europa este vulnerabilă la reducerea cererii externe, relatează MarketWatch.

257 afișări
Imaginea articolului Exporturile Germaniei au înregistrat în august cel mai mare declin din ultimii şapte ani

Exporturile Germaniei au înregistrat în august cel mai mare declin din ultimii şapte ani (Imagine: Shutterstock)

Analiştii anticipau un declin al exporturilor de 0.9%.

Excedentul comercial, ajustat la factorii sezonieri şi de calendar, s-a redus cu 2,8 miliarde de euro, la 19,6 miliarde de euro, potrivit datelor publicate joi de Biroul Federal de Statistică.

Importurile au coborât la rândul lor cu 3,1% faţă de iulie, la 78,2 miliarde de euro.

Balanţa contului curent, care măsoară poziţia financiară a unei economii, a înregistrat un surplus de 12,3 miliarde de euro în august, în termeni neajustaţi. Indicatorul este cu mult sub nivelul anticipat de analişti, care prognozau un excedent de 16,2 miliarde de euro.

În august anul trecut, Germania a consemnat un surplus al contului curent de 11,1 miliarde de euro.

Germania este afectată de încetinirea creşterii economice în China şi alte state emergente, destinaţii majore pentru exporturile sale.

Declinul exporturilor este cel mai recent semn că economia germană încetineşte. Principalele institute economice germane urmează să reducă estimările de creştere pentru 2015 la circa 1,8%, de la 2,1%, a relatat Reuters miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici