Facebook a intrat în grupul select al companiilor cu o valoarea de piaţă de peste 1 trilion de dolari. Evenimentul care a dus la creşterea acţiunilor

Facebook a atins valoarea de piaţă de 1 trilion de dolari după ce o instanţă federală a respins o plângere antitrust a Federal Trade Commission, anunţă CNN.

184 afișări
Imaginea articolului Facebook a intrat în grupul select al companiilor cu o valoarea de piaţă de peste 1 trilion de dolari. Evenimentul care a dus la creşterea acţiunilor

Facebook a intrat în grupul select al companiilor cu o valoarea de piaţă de peste 1 trilion de dolari. Evenimentul care a dus la creşterea acţiunilor

Instanţa a respins plângerea, spunând că agenţia nu a furnizat dovezi care să suţină ideea că gigantul social media deţine un monopol în reţelele sociale.

Acţiunile Facebook au urcat luni cu peste 4% în urma deciziei, urcând pentru prima dată valoarea de piaţă a companiei la peste 1 trilion de dolari.

FTC susţinuse că Facebook a încălcat legile anti-monopol prin achiziţionarea de start-up-uri precum Instagram, pe care le percepea ca o ameninţare la adresa dominanţei sale.

Decizia este un obstacol pentru autorităţile de reglementare antitrust care ceruseră divizarea companiei. Judecătorul a respins plângerea FTC, dar a refuzat să respingă cazul în general, spunând că disputa ar putea fi soluţionată dacă agenţia depune o plângere modificată.

Hotărârea - un răgaz pentru Facebook în mijlocul unui control constant din partea autorităţilor de reglementare din întreaga lume - a determinat imediat noi solicitări pentru Congres să actualizeze legile antitrust ale naţiunii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici