Familia preşedintelui Real Madrid investeşte în creşterea porcilor în Călăraşi şi Ialomiţa

Familia preşedintelui clubului de fotbal Real Madrid, Ramon Calderon Ramos, va investi în ferme de creştere a porcilor în judeţele Călăraşi şi Ialomiţa, valoarea totală a proiectului fiind estimată la 69 de milioane de euro, la care ar putea participa International Finance Corporporation.

8 afișări
Imaginea articolului Familia preşedintelui Real Madrid investeşte în creşterea porcilor în Călăraşi şi Ialomiţa

Familia preşedintelui Real Madrid investeşte în creşterea porcilor în Călăraşi şi Ialomiţa

Compania spaniolă care va derula proiectul, Rupork, este condusă de cumnatul lui Calderon Ramos, iar unul dintre promotorii investiţiei, firma Granja Dos Hermanas, este o afacere la care este acţionar soţia preşedintelui Real Madrid.

Piaţa românească a fost identificată ca ţintă de investiţii încă de acum doi ani, producţia de carne de porc neacoperind consumul intern, iar în 2006 a fost realizat un studiu de fezabilitate, a precizat Calderon Ramos pentru cotidianul spaniol Mundo, în luna martie.

"Cumnatul meu (fost administrator la Granja Dos Hermanas şi în prezent preşedintele Rupork - n.r.) a identificat oportunitatea de a pătrunde în sectorul creşterii porcilor din România de acum doi ani, fiind vorba de o ţară deficitară la capitolul creşterii porcilor, dar execedentară la capitalul producţiei agricole. Pentru a cunoaşte mai bine piaţa, a început o activitate de export în anul 2005", a spus preşedintele Real Madrid.

Finanţarea IFC ar consta dintr-un împrumut de 10 milioane de euro acordat direct de instituţia internaţională, un credit sindicalizat de 15 milioane de euro şi o garanţie parţială de până la patru milioane de euro pentru un împrumut în lei furnizat de o bancă locală, se arată într-un proiect publicat de IFC.

Proiectul dezvoltat în România prevede construcţia a zece unităţi de creştere a porcilor şi o fabrică de nutreţuri în judeţele Călăraşi şi Ialomiţa.

Compania spaniolă va încheia şi parteneriate cu fermierii locali, pentru creşterea porcilor în 200 de ferme deţinute de crescători.

Rupork va avea o capacitate maximă de 500.000 de porcine pe an. Animalele vor fi vândute vii sau sacrificate şi livrate supermarketurilor şi procesatorilor de carne.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici