Fed a decis o nouă majorare a dobânzii de referinţă în SUA, în efortul stabilizării inflaţiei

Rezerva Federală (Fed), instituţia bancară centrală din Statele Unite, a anunţat, miercuri seară, o nouă majorare a dobânzii de referinţă, continuând eforturile de stabilizare a inflaţiei.

1003 afișări
Imaginea articolului Fed a decis o nouă majorare a dobânzii de referinţă în SUA, în efortul stabilizării inflaţiei

Comitetul Federal al Pieţelor Deschise (FOMC), un organism din cadrul Rezervei Federale (Fed), a decis majorarea dobânzii de referinţă cu 0,25%, până la intervalul 5,25%-5,50%.

"Indicatorii recenţi sugerează că activităţile economice s-au extins într-un ritm moderat. Ritmul creării locurilor de muncă a fost solid în ultimele luni, iar rata şomajului a rămas scăzută. Inflaţia se menţine ridicată. Sistemul bancar al Statelor Unite este sănătos şi rezilient. Condiţiile mai aspre de creditare pentru familii şi companii probabil vor afecta activităţile economice, influenţând angajările şi inflaţia. Amploarea acestor efecte rămâne incertă. Comitetul rămâne foarte atent la riscurile inflaţioniste", anunţă Rezerva Federală, potrivit unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Rezerva Federală a reafirmat obiectivul de a obţine "un grad ocupaţional maxim şi o rată a inflaţiei de 2% pe termen lung". "Pentru atingerea acestor obiective, Comitetul a decis majorarea dobânzii fondurilor federale până la intervalul 5,25%-5,50%. Comitetul va continua să analizeze informaţiile suplimentare şi implicaţiile asupra politicii monetare. În determinarea amplorii noilor măsuri de înăsprire a politicii monetare care ar putea fi necesare pentru readucerea inflaţiei la 2% în timp, Comitetul va ţine cont de înăsprirea cumulativă a politicii monetare, de întârzierile cu care politica monetară afectează activităţile economice şi inflaţia şi de evoluţiile economice şi financiare. În plus, Comitetul va continua să reducă deţinerile de obligaţiuni ale Trezoreriei, precum şi creanţele agenţiei şi pe cele ipotecare deţinute de agenţie. Comitetul are angajamentul ferm de a readuce inflaţia la ţinta de 2%", subliniază Rezerva Federală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici