Federaţia Patronatelor din Turism: România trebuie să se promoveze ca o destinaţie turistică sigură

România trebuie să se promoveze internaţional ca o destinaţie turistică sigură pentru că în ţara noastră nu sunt atacate autocare cu turişti şi nu au loc atentate, a declarat, duminică, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii, Dan Matei Agathon.

369 afișări
Imaginea articolului Federaţia Patronatelor din Turism: România trebuie să se promoveze ca o destinaţie turistică sigură

Federaţia Patronatelor din Turism: România trebuie să se promoveze ca o destinaţie turistică sigură

Agathon a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută în staţiunea Mamaia, că atunci când tour-operatorii aleg o destinaţie turistică printre criteriile acestora se află şi gradul de siguranţă, iar România ar trebui să insiste acum în promovare pe faptul că este o ţară sigură în care nu sunt atacate autocare cu turişti, nu sunt puse bombe în maşinile unor oameni de afaceri şi nu sunt executaţi oameni de afaceri în centrul Bucureştiului, în faţa unui hotel de 5 stele.

Vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii şi preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală, a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că numărul turiştilor de pe litoralul românesc a revenit la cel care era înaintea începerii crizei economice.

"Comparativ cu ce s-a întâmplat în 2011, ca număr de turişti, anul acesta cred că suntem la nivelul anului 2008-2009. Deci litoralul revine la ceea ce a fost în 2008, stăm bine deocamdată, probabil vom sta bine şi în luna august şi ceva din septembrie. Poate că lucrurile încep să se mişte, dar asta este meritul numai şi numai al asociaţiilor patronale din zonă şi al investiţiilor care se fac pe litoralul românesc", a explicat Nicolae Bucovală.

El a menţionat că la Mamaia sunt hoteluri cu grad de ocupare de 100 la sută şi cu greu mai poate fi găsit un loc liber.

Reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turism au prezentat mai multe propuneri pentru dezvoltarea turismului pe litoral, printre acestea fiind înfiinţarea Poliţiei plajelor, care ar duce la descurajarea activităţilor de pe plajă prin care sunt vândute diverse bunuri turiştilor.

Agathon a spus şi că Poliţia plajei ar putea duce la descurajarea eventualelor atacuri de tip terorist, având în vedere ceea ce s-a întâmplat zilele trecute în Bulgaria.

"Prezenţa Poliţiei plajei este importantă pentru că ar descuraja şi eventualele atacuri de tip terorist dacă i-ar veni cuiva această idee. Ne despart de Burgas 250 de kilometri, iar dacă unii cred că nu avem atacuri teroriste pe litoral pentru că nu sunt turişti străini şi nu ar veni pentru că nu sunt, nu înţeleg cum gândesc organizaţiile teroriste şi nu ştiu că foarte mulţi turişti din Israel vin în România şi nu ştiu că foarte multe hoteluri sunt proprietate a unor grupuri israeliene. Orice proprietate israeliană este un obiectiv pentru terorişti", a precizat preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii.

Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii propune, de asemenea, ca fiecare staţiune să fie condusă de un Consiliu de Administraţie în care să fie reprezentaţi în egală măsură Consiliul Local, Primăria, agenţii economici şi oricine are o legătură cu turismul şi care să se ocupe de gospodărirea staţiunii ca un ansamblu.

O altă propunere a Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii este legată de reglementarea strictă a sporturilor nautice, care nu ar trebui practicate în zonele de plaje aglomerate pentru a nu avea loc accidente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici