Femeile controlează cele mai mari bugete ale APĂRĂRII din Europa/ Statul din UE cu cei mai mulţi bani alocaţi acestui sector

Şase dintre cele mai mari bugete ale apărării din Europa sunt controlate de femei, după numirea, la 1 mai, a lui Penny Mordaunt în funcţia de secretar al apărării în Marea Britanie, care gestionează anual 47 de miliarde de dolari.

653 afișări
Imaginea articolului Femeile controlează cele mai mari bugete ale APĂRĂRII din Europa/ Statul din UE cu cei mai mulţi bani alocaţi acestui sector

Femeile controlează cele mai mari bugete ale apărării din Europa

Franţa are cel mai mare buget al apărării, de 59 de miliarde de dolari în 2018, controlat de Florence Parly, iar topul este completat de Germania (46,2 mld. dolari), Italia (26,1 mld. dolari), Spania (17 mld. dolari) şi Olanda (10,5 mld. dolari), toate statele având miniştri ai apărării femei.

În top 10 al cheltuielilor militare se mai află Norvegia, Suedia, Grecia şi, pe ultimul loc, Elveţia (4,7 mld. dolari) unde ministru al apărării este tot o femeie.

În timp, multe ţări multe femei au fost responsabile cu apărarea; de exemplu, Norvegia a avut o serie de miniştri de apărare de sex feminin în 1999-2017, iar Spania a avut trei, prima fiind Carme Chacón, care a preluat funcţia în timp ce era însărcinată, în 2008.

SUA, care are un buget de apărare de aproximativ 600 miliarde dolari, şi China, cu cheltuielile anuale de 250 miliarde de dolari, nu au numit niciodată o femeie care să conducă departamentul apărării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici