Fermierii polonezi au reluat protestul la graniţa cu Ucraina

Punctul de trecere a frontierei Medyka, cu Ucraina, a fost blocat joi de fermierii polonezi, aceştia reluând un protest prin care vor să se asigure subvenţiile guvernamentale pentru porumb şi să împiedice creşterea taxelor.

219 afișări
Imaginea articolului Fermierii polonezi au reluat protestul la graniţa cu Ucraina

Fermierii polonezi au reluat protestul la graniţa cu Ucraina

Fermierii polonezi au blocat joi punctul de trecere a frontierei Medyka cu Ucraina, a anunţat postul de televiziune Polsat News, reluând un protest menit să asigure subvenţiile guvernamentale pentru porumb şi să împiedice creşterea taxelor, relatează Reuters.

Fermierii, care cer un acord scris cu guvernul, îşi suspendaseră protestul la punctul de trecere din sud-estul Poloniei pe 24 decembrie, după o întâlnire cu ministrul Agriculturii, Czeslaw Siekierski.

Liderul protestatarilor, Roman Kondrow, a arătat că fermierii sunt mulţumiţi de discuţiile pe care le-au avut cu ministrul şi cu guvernatorul local, dar că doresc un acord oficial, ânsă, deşi Siekierski a furnizat o notă prin care le spunea fermierilor că solicitările lor vor fi îndeplinite, premierul Donald Tusk nu a semnat vreun acord.

"Vrem să semnăm un acord bilateral", a declarat Kondrow. "Dacă se va face asta, protestul va fi suspendat până când cererile vor fi puse în aplicare."

Şoferii polonezi de camioane au blocat mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ucraina începând cu 6 noiembrie. Aceştia doresc ca Uniunea Europeană să restabilească sistemul de reciprocitate care obligă companiile ucrainene să obţină autorizaţii pentru a opera în blocul comunitar.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici