Financial Times: Piraeus Bank şi National Bank of Greece au probleme să atragă suficiente fonduri în majorările de capital

Piraeus Bank şi National Bank of Greece au probleme să atragă suficiente fonduri pentru majorarea capitalului, în timp ce Alpha Bank şi Eurobank au reuşit să atingă nivelul propus în schimburile de obligaţiuni cu acţiuni lansate pentru acoperirea unui deficit de 14,4 miliarde euro identificat de BCE.

531 afișări
Imaginea articolului Financial Times: Piraeus Bank şi National Bank of Greece au probleme să atragă suficiente fonduri în majorările de capital

Financial Times: Piraeus Bank şi National Bank of Greece au probleme să atragă suficiente fonduri în majorările de capital (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Piraeus, care are cel mai ridicat nivel de credite neperformante între băncile elene, a anunţat la începutul săptămânii că a atras comenzi pentru a acoperi trei sferturi din suma de 1,34 de miliarde de euro pe care speră să o obţină, relatează Financial Times.

National Bank of Greece, cea mai mare bancă din Grecia, vrea să atragă suficiente comenzi pentru a îndeplini ţinta de 1,46 miliarde de euro.

În schimb, emisiunile Eurobank şi Alpha Bank au fost suprasubscrise, ceea ce le permite să atragă sumele propuse, de 2 miliarde de euro, respectiv 1,55 miliarde de euro.

O persoană apropiată de Piraeus, prima instituţie elenă de credit care a lansat un schimb de obligaţiuni cu acţiuni, a declarat că unii investitori au spus că dacă ofertele depuse la Alpha şi Eurobank nu vor fi satisfăcute, atunci vor investi în acţiuni ale Piraeus.

Testele de stres ale BCE au arătat că cele mai mari patru bănci din Grecia, respectiv NBG, Alpha Bank, Piraeus Bank şi Eurobank, toate cu operaţiuni în România, au un deficit de capital de 4,4 miliarde de euro în scenariul de bază şi de 14,4 miliarde de euro în condiţii adverse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici