Firmele anticipează creşteri de activitate în următoarele luni

Activităţile din industria prelucrătoare, construcţii, comerţ cu amănuntul şi servicii vor înregistra creşteri în perioada iulie-septembrie, comparativ cu ritmul consemnat în trimestrul al doilea, potrivit unui sondaj realizat în rândul managerilor de Institutul Naţional de Statistică (INS).

1 afișare
Imaginea articolului Firmele anticipează creşteri de activitate în următoarele luni

Firmele anticipează creşteri de activitate în următoarele luni

Studiul a fost realizat în luna iulie.

În sectorul industriei, managerii estimează o tendinţă de creştere a producţiei în trimestrul al treilea, atât pentru volumul producţiei din industria prelucrătoare (sold conjunctural +16%), cât şi pentru stocul de contracte şi comenzi (sold conjunctural +10%).

Pentru exportul de produse finite se estimează un trend uşor pozitiv (sold conjunctural +6%); precum şi o uşoară tendinţă de creştere a competitivităţii produselor româneşti pe piaţa Uniunii Europene (sold conjunctural +6%).

Activităţile de construcţii vor avea o tendinţă pozitivă în trimestrul trei, atât ca volum al producţiei (sold conjunctural +33%), cât şi în privinţa stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural +31%), iar preţurilor lucrărilor din sector va fi de aceeaşi intensitate cu cea prognozată în luna precedentă (sold conjunctural +28%).

Managerii societăţilor comerciale din domeniul comerţului cu amănuntul estimează pentru următoarele trei luni o tendinţă pozitivă a situaţiei economice (sold conjunctural +39%). Această tendinţă este susţinută, atât de evoluţia ascendentă a vânzărilor de mărfuri, pe total activitate de comerţ cu amănuntul (sold conjunctural +40%), cât şi de creşterea comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri (sold conjunctural de +28%).

Conform estimărilor din luna iulie 2007, cererea de servicii (cifra de afaceri) îşi va menţine pentru următoarele trei luni, pe ansamblul sectorului, trendul ascendent (sold conjunctural +27%).

În opinia managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare a prestaţiilor vor înregistra o creştere în această perioadă a anului (sold conjunctural +23%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici