Fitch a retrogradat ratingurile Italiei şi Spaniei. Acţiunile americane, euro şi petrolul, în scădere

Fitch Ratings a retrogradat vineri ratingul Italiei cu o treaptă, la nivelul "A+", iar pe cel al Spaniei cu două trepte, la "AA-", ambele cu perspectivă negativă, din cauza intensificării crizei din zona euro, care are impact asupra întregii regiuni.

1206 afișări
Imaginea articolului Fitch a retrogradat ratingurile Italiei şi Spaniei. Acţiunile americane, euro şi petrolul, în scădere

Fitch a retrogradat ratingurile Italiei şi Spaniei. Acţiunile americane, euro şi petrolul, în scădere

Pentru Italia, ratingul pentru datoriile pe termen scurt a fost redus de la "F1+" la "F1". Plafonul de ţară a fost afirmat la nivelul "AAA", se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Anunţul Fitch vine la două zile de la retrogradarea Italiei de către Moody's cu trei trepte, la rating A2 cu perspectivă negativă

În cazul Spaniei, Fitch a menţinut ratingul pentru datoriile pe termen la "F1+", iar plafonul de ţară la "AAA".

Retrogradarea reflectă intensificarea crizei din zona euro, care reprezintă un şoc financiar şi economic semnificativ, având ca efect slăbirea profilului de risc suveran al celor două ţări.

Aşa cum a avertizat anterior Fitch, o soluţie credibilă şi cuprinzătoare a crizei este un complex politic şi tehnic a cărui aplicare necesită timp.

Între timp, criza a avut un efect negativ asupra stabilităţii financiare şi a perspectivelor de creştere din întreaga regiune, potrivit Fitch.

Acţiunile americane, euro şi petrolul, în scădere după ce Fitch a retrogradat Italia şi Spania

Acţiunile de pe Wall Street, euro şi petrolul au intrat pe un trend descendent după ce Fitch a retrogradat ratingurile Italiei şi Spaniei, din cauza agravării crizei din zona euros.

Investitorii erau deja agitaţi înaintea unei întâlniri de duminică a liderilor din Franţa şi Germania, pe tema susţinării băncilor europene.

Indicele Dow Jones este în scădere cu 0,15%, Standard & Poor's 500 cu 0,75%, iar Nasdaq cu 1,24%.

Euro este în scădere pe piaţa americană cu 0,2%, la 1,3404 dolari pe unitate, după ce în timpul tranzacţiilor a atins un vârf de 1,3524 dolari pe unitate.

La ora 16:39 GMT, petrolul Brent cu livrare în noiembrie era cotat în coborâre cu 93 de cenţi, la 104,8 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului destinat pieţei americane a pierdut 51 de cenţi, la 82,08 dolari pe baril.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici