Fitch confirmă ratingul BT la "BB minus", cu perspectivă pozitivă

Fitch Ratings a reafirmat, vineri, ratingul Băncii Transilvania pentru datoriile pe termen lung în valută, la "BB minus", cu perspectivă pozitivă, aceasta fiind reflectată de aşteptările privind creşterea reţelei teritoriale a instituţiei de credit şi indicatorii de performanţă.

20 afișări
Imaginea articolului Fitch confirmă ratingul BT la "BB minus", cu perspectivă pozitivă

Fitch confirmă ratingul BT la "BB minus", cu perspectivă pozitivă (Imagine: Mediafax Foto)

În acelaşi timp, Fitch a confirmat şi ratingurile pentru datoriile pe termen scurt în valută la "B", cel individual la "D", cel care evaluează sprijinul acordat de acţionarul majoritar la "3" şi cel calculat în funcţie de calificativul de ţară la "BB minus", se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Creşterea ratingului pentru datoriile pe termen lung şi a celui individual ar putea fi generată de îmbunătăţirea mediului macroeconomic, cu condiţia să nu existe o deteriorare semnificativă a portofoliului de credite sau a profitabilităţii, în pofida avansului rapid al creditării din ultimii trei ani şi a concurenţei intense, notează Fitch.

În 2002, după ce Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a cumpărat un pachet de 15% din acţiunile Băncii Transilvania, instituţia de credit a trecut printr-un proces de rebranding şi a înregistrat îmbunătăţiri semnificative în cadrul reţelei, se spune în comunicat.

Totodată, analiştii arată că Banca Transilvania s-a transformat dintr-o instituţie regională de credit într-una care oferă o gamă largă de servicii bancare, având o prezenţă naţională.

Valoarea activelor Băncii Transilvania se ridica, la sfârşitul primului trimestru, la 14,92 miliarde de lei, iar profitul net al băncii obţinut în primele trei luni a fost de 49,3 milioane de lei.

În luna iulie, reţeaua teritorială a Băncii Transilvania număra 500 de unităţi.

Pentru acest an, banca are un buget de investiţii de 46,35 milioane de euro, suma fiind direcţionată, cu prioritate, către consolidarea reţelei teritoriale, achiziţionarea şi implementarea unui sistem IT de core-banking şi către subsidiarele grupului.

Banca este listată la categoria întâi a Bursei de Valori Bucureşti, preţul unei acţiuni fiind, în şedinţa de tranzacţionare de vineri, de 0,297 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici