FMI: Dolarul se va deprecia moderat în următorii cinci ani

Dolarul se va deprecia moderat faţă de principalele valute, în următorii cinci ani, având în vedere fundamentele economice actuale, anticipează FMI.

22 afișări
Imaginea articolului FMI: Dolarul se va deprecia moderat în următorii cinci ani

FMI: Dolarul se va deprecia moderat în următorii cinci ani (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

"Pentru următorii cinci ani anticipăm, pe baza fundamentelor economice, că dolarul ar putea să se deprecieze moderat", a declarat David Robinson, director adjunct la FMI pentru Emisfera Vestică.

Robinson a arătat că nu poate face o estimare mai exactă din cauza marjei mari de eroare, dar a subliniat că este vorba de o debreciere moderată, nu uriaşă.

El a notat că dolarul s-a apreciat "destul de mult" în ultimele luni faţă de euro, dar mult mai modest faţă de alte valute.

În opinia sa, aprecierea dolarului nu ajută la redresarea economiei mondiale, dar nici nu o frânează.

Potrivit FMI, recuperarea economică a Statelor Unite s-a dovedit mai puternică decât aşteptările, dar este încă vulnerabilă la şomajul ridicat şi piaţa imobiliară "muribundă".

Fondul a majorat uşor prognoza de creşterea economică a SUA la 3,3% pentru acest an şi la 2,9% pentru 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici