FMI îndeamnă Marea Britanie să reevalueze reducerile de taxe: "vor duce probabil la creşterea inegalităţii"

Noile măsuri economice stabilite de guvernul britanic "vor creşte probabil inegalitatea", a declarat Fondul Monetar Internaţional.

367 afișări
Imaginea articolului FMI îndeamnă Marea Britanie să reevalueze reducerile de taxe: "vor duce probabil la creşterea inegalităţii"

În timp ce pachetul fiscal, care a inclus reduceri importante de impozite pentru cei cu cele mai mari venituri din Marea Britanie, are ca scop să ajute familiile şi întreprinderile să facă faţă şocului energetic, FMI "nu recomandă pachete fiscale mari şi fără obiective în această conjunctură", a transmis un purtător de cuvânt într-un comunicat marţi seară, scrie CNBC.

Aşa-numitul "mini-buget" de vineri nu a fost însoţit de o prognoză din partea Biroului independent britanic pentru responsabilitate bugetară, care analizează de obicei impactul pe care îl vor avea probabil marile mişcări financiare asupra economiei.

Pieţele au fost puternic afectate de noile măsuri, obligaţiunile britanice scufundându-se, iar lira sterlină s-a prăbuşit luni la un minim record.

FMI a privit, de asemenea, la următorul anunţ complet al bugetului, care va fi prezentat de ministrul de finanţe Kwasi Kwarteng pe 23 noiembrie, afirmând că acesta oferă guvernului britanic "o oportunitate timpurie ... de a lua în considerare modalităţi de a oferi un sprijin mai bine direcţionat şi de a reevalua măsurile fiscale, în special cele de care beneficiază persoanele cu venituri mari".

Potrivit lui Kwarteng, "mini-bugetul" anunţat vineri de noul guvern britanic a reprezentat o "nouă abordare pentru o nouă eră, axată pe creştere" şi a inclus anularea creşterii planificate a impozitului pe profit de la 19% la 25% şi eliminarea tranşei de 45% din impozitul pe venit plătit pentru veniturile de peste 150.000 de lire sterline, aducând rata maximă la 40%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici