FMI salută "progresele substanţiale" realizate la summitul european de la Bruxelles

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a salutat "progresele substanţiale" realizate la summitul european de la Bruxelles, felicitându-i pe liderii zonei euro pentru adoptarea unui "program care va răspunde crizei din regiune".

444 afișări
Imaginea articolului FMI salută "progresele substanţiale" realizate la summitul european de la Bruxelles

Directorul general al FMI, Christine Lagarde (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"De acum, intenţionez să recomand consiliului de administraţie al FMI vărsarea următoarei tranşe de împrumut" pentru Grecia, a spus Lagarde, subliniind că aplicarea "reformelor economice acceptate" deja de autorităţile de la Atena rămâne esenţială.

Ea a adăugat că acordul încheiat între bănci şi UE, care prevede ca sectorul privat să renunţe la 50 la sută din creanţele elene pe care le deţine, "este de cea mai mare importanţă pentru îmbunătăţirea viabilităţii datoriei".

Acordul demonstrează "o analiză realistă a economiei elene" şi reprezintă "o împărţire convenabilă a poverii între sectoarele privat şi public", a apreciat Lagarde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici