Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru 2009 mai conţine doar 7 milioane lei

Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului pentru anul 2009 mai conţine în prezent doar 7 milioane lei, dar poate fi alimentat până la sfârşitul anului din sume retrase de la ministerele care nu au cheltuit integral fondurile alocate, potrivit premierului interimar Emil Boc.

15 afișări
Imaginea articolului Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru 2009 mai conţine doar 7 milioane lei

Premierul interimar Emil Boc (Imagine: Răzvan Chiriță/Mediafax Foto)

Şeful Guvernului a afirmat, la postul B1 TV, că Fondul de rezervă bugetară mai avea până miercuri doar 82 milioane lei, din care a mai fost însă retrasă, în şedinţa Cabinetului, o sumă de 75 milioane lei pentru subvenţiile fermierilor.

Boc a arătat totodată că la nivelul Guvernului este evaluată săptămânal execuţia bugetară la nivelul ministerelor, pentru a se stabili care dintre aceste instituţii nu au cheltuit integral sumele alocate.

"Din aceste sume necheltuite mai poate fi alimentat Fondul de rezervă", a spus Boc.

Fondul de rezervă bugetară este instrumentul prin care Guvernul transferă bani, pe parcursul anului, pentru acoperirea unor cheltuieli neprevăzute la momentul elaborării bugetului de stat.

În şedinţa de miercuri, Guvernul a decis să aloce o tranşă de 15 lei/cap de animal din subvenţia totală acordată de stat pentru creşterea ovinelor, începând cu 2 noiembrie. Subvenţia totală pentru ovine este de 44 lei/cap animal.

Tot din 2 noiembrie va fi plătită şi subvenţia de 200 lei/cap de animal aprobată, săptămâna trecută, de Guvern pentru crescătorii de bovine. Subvenţia totală maximă prevăzută pentru bovine este de 571 lei/cap animal.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a arătat că pentru subvenţia la ovine au fost alocate 75 milioane lei din Fondul de rezervă al Guvernului şi 25 milioane lei din bugetul Ministerului Agriculturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici