Fondul Monetar Internaţional introduce yuanul în coşul de rezerve. Ponderea euro va înregistra cel mai mare declin

Fondul Monetar Internaţional a decis luni să introducă yuanul în coşul de monede utilizate ca rezerve, în a doua parte a anului 2016, iar euro va înregistra cel mai mare declin al ponderii avute în drepturile speciale de tragere (DST), potrivit datelor instituţiei, relatează MarketWatch.

693 afișări
Imaginea articolului Fondul Monetar Internaţional introduce yuanul în coşul de rezerve. Ponderea euro va înregistra cel mai mare declin

FMI introduce yuanul în coşul de rezerve. Ponderea euro va înregistra cel mai mare declin

Din octombrie anul viitor, yuanul va avea o pondere de 10,92% în DST, dolarul de 41,73%, euro de 30,93%, yenul japonez de 8,33%, iar lira sterlină de 8,09%.

În prezent, coşul de rezerve al FMI este format în proporţie de 41,9% din dolari, 37,4% euro, 11,3% lire sterline şi 9,4% yeni.

Includerea yuanului în coşul de rezerve al FMI este un moment de referinţă în ascensiunea Chinei către statutul de putere economică mondială.

Mulţi analişti consideră că decizia FMI este în mare parte una politică, care are rolul să încurajeze reformele în a doua mare economie a lumii şi care ar putea ajuta la creşterea cererii pentru yuan, la nivel internaţional.

Pentru chinezi este o chestiune de prestigiu, în cadrul strategiei autorităţilor de la Bruxelles de a spori rolul Chinei în economia globală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici