Fondul Proprietatea îşi anunţă intenţia de a vinde participaţia la Hidroelectrica

Fondul Proprietatea (FP) îşi anunţă, într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti, intenţia de a vinde participaţia pe care o deţine la Hidroelectrica, aceasta fiind o „opţiune strategică” adoptată „din cauza lipsei de progres privind listarea propusă a companiei”.

278 afișări
Imaginea articolului Fondul Proprietatea îşi anunţă intenţia de a vinde participaţia la Hidroelectrica

Fondul Proprietatea îşi anunţă intenţia de a vinde participaţia la Hidroelectrica

„Franklin Templeton Investment Management Ltd. United Kingdom Sucursala Bucureşti, în calitate de Administrator de Investiţii al Fondul Proprietatea SA, doreşte să informeze acţionarii că, în conformitate cu angajamentul său continuu de a creşte valoarea pentru acţionari şi de a creşte lichiditatea activelor din portofoliul Fondului, Fondul analizează strategic opţiunile sale privind participaţia pe care o deţine în SPEEH Hidroelectrica SA”, se arată în comunicatul FP.

Fondul deţine în prezent 19,94% din capitalul social subscris al Societăţii, reprezentând 32,01% din valoarea actuală netă (VAN-ul) Fondului la 30 iunie 2017.

„Analiza noastră este în fază preliminară şi nu există un calendar definit în ceea ce priveşte luarea unei decizii. Anunţuri ulterioare vor fi făcute la momentul la care va fi necesar. Cu toate acestea, trebuie menţionat că Citigroup Global Markets Limited şi UBS Limited au fost desemnaţi în calitate de consultanţi financiari în legătură cu tranzacţia preconizată”, precizează FP.

În contextul acestui raport remis Bursei, Johan Meyer, Co-CEO şi Co-Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea, declară următoarele: „Am decis să evaluăm opţiunile strategice pentru participaţia noastră la Hidroelectrica, din cauza lipsei de progres privind listarea propusă a companiei, în ciuda condiţiilor favorabile de piaţă şi a interesului semnificativ manifestat de investitori. În plus, în opinia noastră, o bază mai largă de acţionari, pe lângă Fondul Proprietatea, va continua să consolideze guvernanţa corporativă adecvată şi să monitorizeze în permanenţă nivelul de transparenţă şi responsabilizare a conducerii pentru performanţa generală a companiei. Fondul Proprietatea îşi va păstra poziţia fermă împotriva oricăror acţiuni care ameninţă să distrugă valoarea companiei. În acelaşi timp, strategia preferată de Fond este listarea Hidroelectrica, iar cele două procese pot fi combinate în scopul maximizării valorii companiei pentru acţionarii noştri.”

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici