Fondurile pentru imigraţie ar putea fi excluse din calculele privind deficitul în ţările zonei euro

Fondurile cheltuite de statele membre ale zonei euro pentru gestionarea crizei imigranţilor ar putea fi excluse din calculele privind respectarea ţintelor deficitului bugetar, dar situaţiile vor fi analizate de la caz la caz, afirmă oficiali europeni, citaţi de site-ul agenţiei Reuters.

268 afișări
Imaginea articolului Fondurile pentru imigraţie ar putea fi excluse din calculele privind deficitul în ţările zonei euro

Fondurile pentru imigraţie ar putea fi excluse din calculele privind deficitul în ţările zonei euro (Imagine: Shutterstock)

Austria a cerut ca fondurile cheltuite pentru imigranţi să fie excluse din calculele pentru stabilirea deficitului bugetar, în contextul în care statele din zona euro sunt vizate de reglementări comunitare stricte în acest domeniu.

Austria a avut în anul 2014 un deficit bugetar de 0,4%, dar Comisia Europeană a avertizat în luna mai Guvernul de la Viena că riscă să ajungă la 0,8% în 2015 şi la 1,4% în 2016.

Bugetele a numeroase state UE, în principal al Italiei, Greciei, Ungariei şi Germaniei, riscă să fie afectate de afluxul masiv de imigranţi veniţi din Orientul Mijlociu şi din nordul Africii.

"Există unele state din zona euro care sunt afectate de cosurile privind refugiaţii şi nu cred că ar fi corect să fie expuse sancţiunilor Comisiei Europene", a declarat Hans Joerg Schelling, ministrul de Finanţe al Austriei.

"Vrem doar ca, aşa cum se întâmplă în cazul calamităţilor, aceste costuri să fie eliminate din calculele privind deficitul. Comisia Europeană va face o propunere în acest sens", a spus Schelling.

Un oficial din cadrul Comisiei Europene a confirmat că există discuţii pe această temă, fiind invocate circumstanţe excepţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici