Forbes: Numărul miliardarilor ruşi a crescut spectaculos, de la 62 anul trecut la 101

Numărul miliardarilor din Rusia a avut o creştere explozivă în decurs de un an, de la 62 la 101, potrivit clasamentului pentru 2011 publicat vineri de revista Forbes, în care magnatul Vladimir Lisin, preşedintele grupului metalurgic NLMK, s-a menţinut pe prima poziţie.

87 afișări
Imaginea articolului Forbes: Numărul miliardarilor ruşi a crescut spectaculos, de la 62 anul trecut la 101

Forbes: Numărul miliardarilor ruşi a crescut spectaculos, de la 62 anul trecut la 101 (Imagine: Wikipedia)

În ultimele 12 luni, Lisin şi-a mărit averea cu 10 miliarde de dolari, la 24 miliarde de dolari, ca urmare a creşterii cotaţiilor materiilor prime.

În urma sa se află şeful grupului metalurgic Severstal, Alexei Mordakov, a cărui avere aproape s-a dublat, la 18,5 miliarde de dolari, şi Mihail Prohorov, patronul fondului de investiţii Onexim, cu o avere de 18 miliarde de dolari (13,4 miliarde dolari în 2010).

Mihail Prohorov

Proprietarul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, s-a plasat pe locul nouă, cu o avere în creştere de la 11,2 miliarde de dolari la 13,4 miliarde de dolari.

Roman Abramovici

Ediţia din Rusia a revistei Forbes a relatat că averile celor 101 persoane incluse în top însumează 432 miliarde de dolari, comparativ cu 297 miliarde de dolari în anul precedent.

Clasamentul diferă de un top publicat anterior de revista rusă Finans, în care pe primul loc se află Lisin, urmat de Prohorov şi omul de afaceri Alişer Usmanov.

În 2009, în perioada de vârf a recesiunii mondiale, numărul miliardarilor Rusiei era de numai 32.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici