Ford va construi la Craiova înlocuitorul modelului Fusion

Ford Europa va construi la uzina de la Craiova un model care va înlocui actualul automobil Fusion, scrie Automotive News Europe (ANE), citând surse din industrie apropiate subiectului.

31 afișări
Imaginea articolului Ford va construi la Craiova înlocuitorul modelului Fusion

Ford va construi la Craiova înlocuitorul modelului Fusion

Înlocuitorul lui Fusion are numele de cod B-Max, însă maşina de serie ar putea avea un alt nume, potrivit ANE.

Fusion este un automobil de clasă B, care are o caroserie în două volume (hatchback), cu cinci uşi, iar tracţiunea este realizată exclusiv prin intermediul roţilor din faţă. Modelul este unic în clasa B, fiind singurul din segment care are suspensie înălţată, asemănător unui mini SUV (Sport Utility Vehicle).

La sfârşitul lunii martie, preşedintele Ford Europa, John Fleming, declara că la Craiova va fi produs, din 2010, un autoturism de dimensiuni reduse, care va ocupa un "segment alb" pe piaţă, uzina românească urmând să fie singura care va produce autoturismul.

În România au fost vândute anul trecut 1.836 de maşini Ford Fusion, în creştere 171% faţă de cele 676 de unităţi livrate în 2006.

De asemenea, în primele opt luni din acest an au fost vândute 1.106 unităţi Fusion în România, în creştere cu 4,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost livrate 1.062 maşini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici