Fostul director general adjunct al Oltchim a fost numit director general interimar

Fostul director general adjunct al Oltchim Nicolae Radu Olaru, care a demisionat săptămâna trecută împreună cu întreaga conducere a combinatului, a fost numit temporar în funcţia de director general al companiei, a declarat miercuri şeful OSPI, Remus Vulpescu.

360 afișări
Imaginea articolului Fostul director general adjunct al Oltchim a fost numit director general interimar

Fostul director general adjunct al Oltchim a fost numit director general interimar (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Vulpescu a făcut această precizare la finalul unui seminar pe tema derulării ofertelor publice prin bursă.

Constantin Roibu a demisionat miercurea trecută din funcţia de director general al Oltchim, poziţie pe care a ocupat-o timp de 21 de ani. Concomitent, au solicitat eliberarea din funcţii 15 directori şi contabilul-şef, printre care directorul general adjunct producţie şi investiţii, Nicolae Radu Olaru, şi directotul general adjunct financiar, Alin Smeu. Aceştia au rămas, însă, la dispoziţia companiei.

Oltchim se află în proces de privatizare, iar Vulpescu a anunţat că mai mult de zece investitori au cumpărat caietul de sarcini.

În urmă cu două săptămâni Guvernul a schimbat strategia de privatizare a Oltchim, prin vânzarea în procedură colectivă a pachetului de acţiuni deţinut de stat, respectiv 54,6% din capitalul social, şi a creanţelor Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) şi Electrica SA, reprezentând 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.

Ofertele cu preţul propus de investitorii interesaţi să cumpere combinatul vor fi deschise în 18 septembrie, iar în aceeaşi zi va urma licitaţia cu strigare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici