- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (26.10.2010, 13:27)
- Ovidiu Tempea - Mediafax , ,
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Franks: Aplicarea noilor reglementări la creditele vechi ar putea avea efecte negative pentru România
Oficialii FMI sunt îngrijoraţi în privinţa aplicării directivei Comisiei Europene privind creditele populaţiei şi la contractele aflate în derulare, întrucât ar putea duce la apariţia unor "efecte negative pentru România", şi au cerut reprezentanţilor ANPC să găsească o soluţie.
15 afişări

Franks: Aplicarea noilor reglementări la creditele vechi ar putea avea efecte negative pentru România (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)
"Suntem îngrijoraţi de aplicarea retroactivă a prevederilor Directivei Europene (48/CE/2008 - n.r.). Am cerut să se gândească aplicarea numai pentru contractele noi, întrucât la utilizarea pentru vechile contracte există riscuri pentru economie şi efecte negative pentru România. Suntem optimişti că vom găsi o soluţie. Preşedintele ANPC a înţeles problema şi a arătat că va continua să poarte discuţii cu Guvernul şi Parlamentul", a spus şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, după o întâlnire la sediul ANPC.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Evoluția pandemiei de COVID-19 în lume. Țările din Europa care se pregătesc pentru valul trei
-
Europa de Est a devenit furnizorul de baterii pentru industria electromobilităţii din UE
-
1 martie. Tradiţii şi obiceiuri de sărbătoarea mărţişorului
-
Aleksei Navalnîi a fost transferat într-un alt penitenciar. Anunţul autorităţilor ruse
El consideră că trebuie îmbunătăţită protecţia consumatorului în România, în special în domeniul financiar.
În luna iunie, Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă 50/2010, pe baza unui proiect elaborat de ANPC, care transpune în legislaţia românească Directiva Europeană 48/CE/2008, printre cele mai cunoscute prevederi ale actului normativ fiind eliminarea comisionului de rambursare anticipată la creditele cu dobândă variabilă şi calcularea dobânzii în funcţie de un indice de referinţă transparent, la care se adaugă o marjă fixă, care nu poate fi modificată faţă de contractul iniţial.
Totuşi, ANPC a extins prevederile directivei europene astfel încât noile reglementări să se aplice şi contractelor de creditare aflate în vigoare, ceea ce a obligat băncile să modifice circa 8 milioane de contracte încheiate cu clienţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




TACATACA.PROSPORT.RO

CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe