Franţa îndeamnă Grecia să respecte regulile zonei euro

Grecia trebuie să ajungă la un echilibru între "aspiraţia spre schimbare" şi "regulile" zonei euro, a declarat luni, la Stockholm, secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Harlem Desir, citat de AFP.

253 afișări
Imaginea articolului Franţa îndeamnă Grecia să respecte regulile zonei euro

Franţa îndeamnă Grecia să respecte regulile zonei euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu cred că situaţia trebuie pusă în termenii negocierilor între părţi aflate în opoziţie, care ar avea obiective diferite", a declarat Harlem Désir după întrevederea cu ministrul suedez de Externe, Margot Wallström.

"Dimpotrivă, este necesară concilierea între aspiraţia spre schimbare exprimată în Grecia cu apartenenţa la zona euro, cu angajamentele şi cu regulile acestei zone", a adăugat oficialul francez.

"Este normal ca un guvern nou să adopte politici diferite, pentru că a primit un mandat pe fondul măsurilor de austeritate, foarte dure în Grecia. Dar Grecia trebuie să identifice condiţii prin care să ţină cont şi de partenerii din zona euro", a subliniat Desir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici