Fuia a demis conducerea Autorităţii pentru Pescuit pentru că nu atras niciun euro din bani europeni

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a demis miercuri conducerea Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional pentru Pescuit, care nu a reuşit să absoarbă niciun euro din totalul de 320 de milioane de euro reprezentând bani europeni pe care îi are la dispoziţie.

199 afișări
Imaginea articolului Fuia a demis conducerea Autorităţii pentru Pescuit pentru că nu atras niciun euro din bani europeni

Fuia a demis conducerea Autorităţii pentru Pescuit pentru că nu atras niciun euro din bani europeni (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Este un program unde avem 320 de milioane de euro disponibili, din care nu am tras nimic", a afirmat Fuia.

El a spus că noua conducere a autorităţii va trebui să prezinte până pe data de 15 martie un plan privind absorbţia fondurilor europene.

"Nu ne jucăm cu absorbţia fondurilor europene. Ministerul Agriculturii a absorbit până azi 502 milioane de euro. Ţinta privind absorbţia pe primul trimestru este de un miliard de euro şi cred că o vom atinge", a adăugat ministrul Agriculturii.

Absorbţia fondurilor europene reprezintă, probabil, cea mai mare provocare a Guvernului Ungureanu, în condiţiile în care bugetul este construit pe asumţia că vor fi atrase de la UE în jur de 6 miliarde de euro, din care 2,5 miliarde euro în sectorul agricol şi 3,5 miliarde euro pe programele operaţionale sectoriale (fonduri structurale şi de coeziune)

Ministerul Afacerilor Europene a primit, luni seara, scrisoarea oficială a Comisiei Europene prin care este anunţată întreruperea termenului de plată pentru cererile aferente Programului Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici