Fundaţia Gates va aloca 10 milioane de dolari pentru combaterea coronavirusului în China şi Africa

Foundaţia Bill and Melinda Gates a anunţat duminică că va contribui cu suma de 10 milioane de dolari americani în lupta pentru combaterea coronavirusului descoperit în China şi care continuă să se răspândească în întreaga lume, potrivit publicaţiei Bussiness Insider.

471 afișări
Imaginea articolului Fundaţia Gates va aloca 10 milioane de dolari pentru combaterea coronavirusului în China şi Africa

Fundaţia Gates va aloca 10 milioane de dolari pentru combaterea coronavirusului în China şi Africa

Din acest total, fundaţia acordă 5 milioane de dolari pentru a sprijini eforturile de combatere a virusului în China, în timp ce celelalte 5 milioane vor merge la Centrele Africane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, pentru screening şi pregătirea pentru criză.

Banii vor fi cheltuiţi pe „fonduri de urgenţă şi suport tehnic corespunzător pentru a ajuta salvatorii din prima linie din China şi ca ţările din Africa să îşi accelereze eforturile pentru a combate răspândirea la nivel global a virusului”, a informat fundaţia într-un comunicat de presă.

În China, finanţarea în valoare de 5 milioane de dolari va fi distribuită partenerilor publici şi privaţi cu care organizaţia lucrează deja, inclusiv Comisia Naţională de Sănătate din China, Centrul Chinez pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor şi Fundaţia Naţională de Ştiinţe Naturale din China.

Banii care se duc la Centrele Africane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor sunt destinate „suportului tehnic pentru implementarea screeningului şi a tratamentului cazurilor suspecte, confirmarea de către laborator a diagnosticelor şi izolarea sigură şi îngrijirea cazurilor identificate”, a adăugat organizaţia.

„Angajamentul nostru faţă de CDC Africa face parte dintr-un efort mai larg pentru a ajuta la consolidarea răspunsului global la noul focar de coronavirus”, a declarat pentru Business Insider un purtător de cuvânt al Fundaţiei Gates.

Fundaţia Gates se concentrează mai ales pe îmbunătăţirea sănătăţii la nivel mondial şi combaterea sărăciei. Este una dintre cele mai mari fundaţii filantropice private din lume şi dispune de fonduri în valoare de 46,8 miliarde de dolari.

Noul coronavirus a fost raportat pentru prima dată în oraşul central chinez Wuhan la sfârşitul lunii decembrie. De atunci, a dus la pierderea a cel puţin 106 de vieţi omeneşti şi a ajuns în alte 14 ţări. Cel puţin 4.515 oameni s-au îmbolnăvit. China a oprit deplasarea cu mijloacele de transport în Wuhan şi în multe alte oraşe, punând efectiv peste 50 de milioane de oameni în carantină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici