"Gândul": Stolojan spune că a semnat în 1992 doar cedarea dreptului de explorare

Fostul premier Theodor Stolojan susţine, într-o declaraţie acordată ziarului "Gândul", că, în 1992, ca premier, a semnat doar cedarea dreptului de explorare a perimetrelor petroliere din Marea Neagră, iar exploatarea a fost dată, fără licitaţie, de Guvernul Tăriceanu.

11 afișări
Imaginea articolului "Gândul": Stolojan spune că a semnat în 1992 doar cedarea dreptului de explorare

"Gândul": Stolojan spune că a semnat în 1992 doar cedarea dreptului de explorare

Potrivit cotidianului citat, în 1992, statul român a dat această zonă de mare unei firme, însă, potrivit premierului de atunci, Theodor Stolojan, "doar pentru explorare".

Stolojan susţine, în declaraţia pentru "Gândul", că, "dacă găseau gaze sau petrol, potrivit contractului, se făcea un nou proces de licitaţie, iar firma care făcuse explorarea primea o cotă parte din extracţie".

Stolojan mai spune că explorările s-au oprit în 1995, când zona a intrat în litigiu cu Ucraina.

Tot atunci, susţine fostul premier, drepturile de negociere au fost trecute de la Rompetrol, privatizată între timp, la Agenţia de Resurse Minerale.

"Am înţeles că în 2007 ANRM a dat pe lângă explorare şi dreptul de exploatare. Nu înţeleg de ce trebuia făcută o nouă licitaţie!", mai spune el.

Citeşte şi

Boc: Contractul cu Sterling este unul bine făcut, nu poate fi uşor reziliat

Boc a desecretizat actul adiţional cu Sterling

Nicolae Vidu a demisionat din funcţia de administrator al Rompetrol Well Services

Patriciu spune că nu are legătură cu perimetrele din Marea Neagră

Geoană: Guvernul să facă lumină în concesionările din Marea Neagră

PNL: Concesionările din Marea Neagră, acordate de Guvernul Stolojan

Curtea de la Haga dă câştig de cauză României

Vezi aici principalele date ale procesului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici