Gazprom ar putea relua vineri livrările de gaze către Europa

Rusia va relua livrarea de gaze către Europa de vineri, dacă se va semna un acord formal pentru trimiterea unei misiuni independente de observatori, însărcinaţi să supravegheze tranzitul gazului prin Ucraina, a declarat preşedintele Gazprom, Alexei Miller, potrivit Interfax.

13 afișări
Imaginea articolului Gazprom ar putea relua vineri livrările de gaze către Europa

Dmitri Medvedev si Alexei Miller (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne aşteptăm ca, în cursul acestei zile, să se semneze un protocol de acord pentru crearea unui mecanism independent internaţional pentru a permite tranzitul gazelor pe teritoriul Ucrainei, apoi, imediat, vom relua livrările" către Europa, a declarat el.

Miller a făcut această afirmaţie în timpul unei întălniri cu preşedintele rus Dmitri Medvedev.

Rusia cere trimiterea de observatori europeni şi ruşi în Ucraina pentru a se asigura că Kievul nu fură gazul destinat Europei. Moscova s-a declarat dispusă, de asemenea, să primească observatori ucraineeni şi europeni în instalaţiile sale.

Moscova şi Uniunea Europeană au anunţat că au căzut de acord în aceste privinţe, iar Kievul a răspuns că nu se opune acestui plan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici