Gazprom, pregătită să reia negocierile cu Ucraina

Gazprom este pregătită să reia negocierile "în orice moment" cu Ucraina, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al companiei controlate de statul rus, Serghei Kuprianov.

13 afișări
Imaginea articolului Gazprom, pregătită să reia negocierile cu Ucraina

Gazprom, pregătită să reia negocierile cu Ucraina

"Suntem pregătiţi să începem în orice moment negocierile, ţinând cont de situaţia de criză", a declarat Kuprianov, potrivit declaraţiilor transmise de televiziunea rusă.

Din cauza eşuării negocierilor purtate la sfârşitul lui 2008, Rusia a suspendat la 1 ianuarie furnizarea de gaze către Ucraina, în lipsa unui acord asupra preţului gazelor pentru 2009 şi a întârzierii plăţii datoriilor.

O mare parte (aproximativ 80 la sută) din exportul de gaze destinat Europei tranzitează teritoriul ucrainean şi anumite ţări din Europa de Est şi din Balcani au asistat marţi la întreruperea totală a furnizării de gaze sau la peturbări grave.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici