Gazprom va furniza în acest an gaze suplimentare către Ungaria şi China

Compania rusă Gazprom va furniza gaze suplimentare Ungariei pe parcursul iernii viitoare şi, de asemenea, va furniza Chinei încă 600 de milioane de metri cubi în acest an, în plus faţă de obligaţiile contractuale, a anunţat agenţia de ştiri TASS, citată de Reuters.

304 afișări
Imaginea articolului Gazprom va furniza în acest an gaze suplimentare către Ungaria şi China

Gazprom va furniza în acest an gaze suplimentare către Ungaria şi China

Gazprom a anunţat că livrările suplimentare de gaze către Ungaria în acest an s-au ridicat la 1,3 miliarde de metri cubi.

„Şi avem un acord conform căruia vom furniza volume suplimentare în mod continuu în iarna următoare”, a spus şeful Gazprom, Alexei Miller.

Acesta a adăugat că cererea zilnică din China a fost, de asemenea, peste nivelurile contractate.

„Noi furnizăm în mod regulat volume suplimentare pe piaţa chineză. Mai mult, facem acest lucru de mai mulţi ani. În acest an, cred că (cantitatea suplimentară) va fi de 600 de milioane de metri cubi de gaz”, a mai spus acesta.

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu liderii celor două ţări în timpul unei călătorii în China săptămâna trecută, iar Miller s-a numărat printre cei care l-au însoţit în această deplasare.

Gazprom încearcă să compenseze pierderea majorităţii pieţelor sale din Europa de la începutul războiului din Ucraina, în mare parte din cauza exploziilor care au avariat grav conductele sale Nord Stream pe sub Marea Baltică anul trecut. Investigaţiile nu au stabilit încă cine a fost responsabil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gaze,
ungaria,
china

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici