Gazprom vrea să majoreze livrările de gaze spre Europa în 2010

Gazprom intenţionează să majoreze în 2010 livrările de gaze către Europa la 160,8 miliarde de metri cubi, de la circa 140 miliarde de metri cubi anul trecut, în condiţiile în care economia mondială dă semne de redresare, a anunţat marţi grupul rus, transmite RIA Novosti.

22 afișări
Imaginea articolului Gazprom vrea să majoreze livrările de gaze spre Europa în 2010

Gazprom vrea să majoreze livrările de gaze spre Europa în 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anunţul a fost făcut după o reuniune a conducerii Gazprom referitoare la strategia grupului în următorii trei ani.

"Planul Gazprom privind livrările în intervalul 2010-2012 ţine cont de consecinţele crizei financiare şi economice şi se bazează pe un scenariu uşor optimist privind refacerea cererii de gaze în Europa", se arată într-un comunicat al grupului.

Potrivit planului Gazprom, livrările de gaze naturale spre Europa vor atinge 163,5 miliarde de metri cubi în 2011 şi 170,9 miliarde de metri cubi în anul următor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici