GDF SUEZ a investit în România 600 milioane euro, de la intrarea pe piaţă, în 2005

GDF SUEZ a investit în România, de la intrarea pe piaţă, în 2005, circa 600 milioane euro în reţele de gaze şi poate investi mai mult, în anumite condiţii, legate de aplicarea unor preţuri corecte şi predictibilitatea legislativă, potrivit preşedintelui grupului pentru Europa de Sud Est, Eric Stab.

57 afișări
Imaginea articolului GDF SUEZ a investit în România 600 milioane euro, de la intrarea pe piaţă, în 2005

GDF SUEZ a investit în România 600 milioane euro, de la intrarea pe piaţă, în 2005 (Imagine: mediafax Foto/AFP)

"Suntem pregătiţi să investim mai mult în România, dacă anumite condiţii sunt îndeplinite. Trebuie clădită încrederea de care investitorii au nevoie, pentru că România concurează cu alte ţări în privinţa investiţiilor", a afirmat Stab la deschiderea Forumului Regional al Energiei FOREN 2010, organizat la Neptun.

El a adăugat că România poate fi un punct central în privinţa transferurilor de energie între statele din regiune, cu condiţia ca regulile pieţei să fie cele potrivite.

"Investiţiile vor fi făcute, dacă preţurile sunt atractive şi există mecanisme potrivite de piaţă. Piaţa nu este incompatibilă cu problemele sociale", a adăugat Stab referindu-se la preţurile reglementate stabilite de ANRE pentru anumite categorii de consumatori.

El a apreciat că preţurile din sectorul energetic vor continua să crească.

"În România preţurile sunt încă mici pentru că aveţi noroc că aveţi resurse, dar trebuie să crească", a mai spus reprezentantul grupului.

GDF (Gaz de France) a preluat în 2005, de la statul român, compania de distribuţie a gazului Distrigaz Sud. Ulterior, GDF a fuzionat cu grupul belgian Suez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici