General Motors renunţă la reclamele pe Facebook, deoarece au un impact redus

General Motors (GM) va renunţa la publicitatea pe Facebook, o sursă apropiată situaţiei precizând pentru Reuters că grupul american consideră că spoturile publicitare distribuite pe reţeaua de socializare au un impact redus asupra consumatorilor.

166 afișări
Imaginea articolului General Motors renunţă la reclamele pe Facebook, deoarece au un impact redus

General Motors renunţă la reclamele pe Facebook, deoarece au un impact redus (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decizia GM, al treilea advertiser din SUA după bugetul alocat publicităţii, marchează primul eşec vizibil al strategiei Facebook şi subliniază temerile privind eficacitatea reclamelor afişate pe reţeaua de socializare în comparaţie cu mediile obişnuite de transmitere.

Facebook se pregăteşte pentru oferta publică iniţială la sfârşitul acestei săptămâni, ţintind potrivit celor mai recente informaţii finanţare de până la 16 miliarde de dolari, în pofida incertitudinilor privind perspectivele de creştere ale companiei.

Aceste temeri nu par să atenueze cererea invetitorilor pentru acţiuni Facebook. Compania a anunţat marţi creşterea preţului de referinţă în cadrul ofertei, iar ulterior surse apropiate situaţiei au declarat pentru Reuters că volumul acţiunilor scoase pe piaţă va fi de asemenea majorat cu 25%.

Facebook, fondată în 2004 de Mark Zuckerberg, ar trebui să debuteze pe piaţa Nasdaq în şedinţa bursieră de vineri.

GM a precizat că va continua să deţină pagini oficial de Facebook, care nu generează costuri, prin care îşi va promova automobilele. Constructorul auto a subliniat că, potrivit strategiei de publicitate, migrarea prin rotaţie a bugetului de advertising pe diverse platforme media nu este neobişnuită.

"În privinţa Facebook, nu avem în plan să continuăm publicitatea, însă rămânem angajaţi într-o strategie agresivă de conţinut prin toate produsele şi brandurile noastre, deoarece platforma continuă să fie un insrument foarte eficace pentru relaţia cu clienţii", au afirmat reprezentanţii GM.

Facebook nu a comentat decizia GM.

Ford Motor Co a anunţat că va continua să-şi facă publicitate pe Facebook şi chiar va creşte bugetul alocat acestui mediu de promovare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici