Geoană: industria de apărare din România are un mare potenţial, trebuie să se reinventeze

Mircea Geoană, adjunctul secretarului general al NATO, a declarat că industria de apărare din România are un mare potenţial. Trebuie să se reinventeze, a mai spus Geoană.

223 afișări
Imaginea articolului Geoană: industria de apărare din România are un mare potenţial, trebuie să se reinventeze

Geoană: industria de apărare din România are un mare potenţial, trebuie să se reinventeze

„Industria de apărare din România este una cu un mare potenţial de dezvoltare. Ştim cu toţii că, într-o perioadă, a reprezentat un ax important al modelului economic şi al structurilor de export din România. Astăzi, ea este în evidentă nevoie de reinventare”, a explicat Mircea Geoană.

Adjunctul secretarului general al NATO a vorbit şi despre vizita sa la uzina din Moreni.

„Am vizitat, zilele trecute, Uzina Automecanica Moreni, un punct cheie în industria de apărare a României, care oferă producţie şi servicii diversificate în mai multe domenii de activitate, civile şi militare şi Uzina Mecanica Mija, ce produce proiectile şi grenade de mână. Ambele funcţionează astăzi ca filiale ale C.N. ROMARM şi furnizează produse militare sensibile şi strategice.Industria de apărare are acum o şansă pe care nu are voie să o rateze, cu toate dificultăţile existente. România trebuie să profite de toate avantajele pe care încă le mai are, atât în ceea ce priveşte resursa umană şi pregătirea, dar şi din punct de vedere logistic şi geopolitic”, a mai spus Mircea Geoană.

Membrii NATO au aprobat, în acest an, la Vilnius, noile planurile de apărare.

„În spatele acestor decizii se află şi o recunoaştere a faptului că lumea se schimbă, că Europa se schimbă şi că dimensiunea de Securitate, în sens larg, devine o parte esenţială a modului în care ne organizăm ca societate, ca economie şi ca profil de ţară”, a precizat Geoană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici