Germania a aprobat creşterea salariului la 12 euro pe oră, salariul minim brut creşte la 2.112 euro

Parlamentul german a aprobat vineri majorarea salariului minim pe oră la 12 euro (12,84 dolari), îndeplinind astfel o promisiune electorală cheie făcută de cancelarul Olaf Scholz în campania electorală de anul trecut.

3181 afișări
Imaginea articolului Germania a aprobat creşterea salariului la 12 euro pe oră, salariul minim brut creşte la 2.112 euro

Germania a aprobat creşterea salariului la 12 euro pe oră, salariul minim brut creşte la 2.112 euro

Creşterea de aproape 15% va intra în vigoare la 1 octombrie. Guvernul afirmă că aproximativ 6,2 milioane de persoane din Germania lucrează în prezent pentru mai puţin de 12 euro pe oră.

Germania a venit relativ târziu în ceea ce priveşte instituirea unui salariu minim naţional. Acesta a fost introdus în 2015, la insistenţele social-democraţilor de centru-stânga ai lui Scholz, care la acea vreme erau parteneri minori în guvernul cancelarului conservator Angela Merkel.

Salariul minim a fost stabilit iniţial la 8,50 euro pe oră. O comisie care supervizează astfel de creşteri salariale şi care include reprezentanţi ai sindicatelor şi ai angajatorilor a aprobat ulterior o majorare la 9,82 euro, cât este în prezent. Acesta va creşte la 10,45 euro la 1 iulie, înainte de a ajunge la minimul de 12 euro trei luni mai târziu. Comisia va continua să facă revizuiri.

Scholz a susţinut de mult timp o creştere la 12 euro şi a făcut din aceasta un punct cheie al campaniei sale în septembrie anul trecut, încadrând-o ca o chestiune de corectitudine şi "respect".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
salarii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici