Germania cere Apple să îmbunătăţească transparenţa în privniţa datelor colectate de la utilizatori

Apple trebuie să clarifice imediat ce date colectează de la utilizatorii produselor sale şi în ce scop, a declarat ministrul german al Justiţiei, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, citată de revista Der Spiegel.

14 afișări
Imaginea articolului Germania cere Apple să îmbunătăţească transparenţa în privniţa datelor colectate de la utilizatori

Germania cere Apple să îmbunătăţească transparenţa în privniţa datelor colectate de la utilizatori (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Utilizatorii iPhone şi ai altor dispozitive cu GPS trebuie să cunoască ce fel de informaţii personale sunt colectate", a afirmat ministrul.

Potrivit Der Spiegel, criticile oficialului german se referă la schimbările efectuate de Apple în privinţa politicii de intimitate a clienţilor, potrivit căreia compania poate colecta informaţii legate de locaţia geografică a utilizatorilor, însă numai sub incidenţa anonimatului.

Leutheusser-Schnarrenberger a arătat că se aşteaptă ca Apple să-şi "deschidă bazele de date autorităţilor germane de protecţie a informaţiilor" şi să clarifice ce date colectează şi cât timp le stochează.

Un purtător de cuvânt al Apple a afirmat că nu poate comenta informaţiile publicate de Der Spiegel.

Germania are unele dintre cele mai dure legi ale confidenţialităţii.

În urma unui audit cerut de autorităţile din Germania, Google a anunţat în luna mai că a colectat din greşeală datele personale trimise de clienţi în reţele wireless timp de mai mulţi ani.

Ministrul german al justiţiei a avertizat că ar fi "de neconceput" ca Apple să creeze profile ale utilizatorilor bazate pe "personalitate sau locaţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici