„Bazooka” germană împotriva coronavirusului. Planul dezvăluit astăzi de cea mai mare putere europeană

  • Germania a pus la punct un plan de sprijin al companiilor de peste 500 de miliarde de euro.
  • Ministrul german al economiei a numit noul plan financiar „bazooka”.
  • Companiile gemane vor avea acces la credite furnizate de stat şi la facilităţi fiscale.
25758 afișări
Imaginea articolului „Bazooka” germană împotriva coronavirusului. Planul dezvăluit astăzi de cea mai mare putere europeană

„Bazooka” germană împotriva coronavirusului

Germania a anunţat, vineri, că va pune la dispoziţia business-urilor afectate de epidemia de coronavirus sume importante de bani, în cadrul unui program ce are drept scop prevenirea crizei economice şi pe care ministrul de Finanţe, Olaf Scholz, l-a denumit „bazooka”, scrie Financial Times. 

Planul întocmit de autorităţile germane contravine atitudinii conservatoare afişate până acum. Ani la rândul, reprezentanţii celei mai mari puteri economice a Europei au pledat pentru bugete echilibrate şi pentru limitarea împrumuturilor statului.

Potrivit lui Olaf Scholz, fondurile puse la dispoziţia băncii de stat KfW pentru creditarea companiilor vor creşte cu câteva zeci de miliarde de euro. Totdată, companiile vor beneficia de stimulente fiscale.

„Asta este ceea ce numim bazooka, şi o vom folosi oricât ar fi nevoie. Practic, nu există limită superioară pentru plafonul de credite ce vor fi oferite companiilor”, a spus Scholz.

El a mai precizat că Germania se confruntă cu o situaţie extrem de gravă, iar companiile au fost serios afectate.

Scăderea volumului de business în domeniul transporturilor a afectat puternic atât comerţul, cât şi turismul, în timp ce producţia industrială a scăzut ca urmare a blocajelor apărute pe lanţul de distribuţie şi a diminuării cererii externe.

Schema financiară pusă la dispoziţia KfW prin intermediul bugetului de stat este de 460 de miliarde de euro, dar autorităţile germane au anunţat că aceasta poate fi suplimentată cu 93 de miliarde de euro.

Întrebat dacă statul german va ajunge în situaţia să se împrumute, după ce va oferi acest sprijin financiar, Scholz a spus „Nu e exclus să avem nevoie de sume suplimentare”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici