Germania: Nu visaţi că summit-ul UE va rezolva criza din zona euro

Purtătorul de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel a avertizat, luni, că aşteptările ca summit-ul Uniunii Europene (UE) de la sfârşitul acestei săptămâni să ofere o soluţie definitivă la criza datoriilor suverane din zona euro sunt "vise" nerealiste.

727 afișări
Imaginea articolului Germania: Nu visaţi că summit-ul UE va rezolva criza din zona euro

Germania: Nu visaţi că summit-ul UE va rezolva criza din zona euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cancelarul a indicat că visele că acest summit înseamnă că totul va fi rezolvat şi încheiat până lunea următoare nu se pot îndeplini. Există paşi importanţi pe un drum lung care va ajunge până anul următor şi pe care va trebui să mergem", a spus purtătorul de cuvânt Steffen Seibert.

După ce Merkel şi preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, au promis, în timpul discuţiilor bilaterale de pe 9 octombrie, că vor prezenta un nou pachet amplu de măsuri împotriva crizei, inclusiv un acord pentru recapitalizarea băncilor europene, aşteptările privind reuniunea liderilor UE de la sfârşitul acestei săptămâni au crescut constant.

Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a declarat, de asemenea, că astfel de aşteptări pentru summit nu sunt realiste şi că reuniunea nu va asigura o "soluţie definitivă".

Euro s-a depreciat în urma comentariilor oficialilor germani, şi se afla în declin cu 0,3% faţă de dolar, la 1,3836 dolari, după ce a atins în prima parte a şedinţei maximul ultimei luni, de 1,39148 dolari.

Petrolul Brent a trecut, de asemenea, pe scădere, iar cel tranzacţionat în SUA şi-a redus creşterea.

Până la 09:57 GMT, ţiţeiul Brent a pierdut 40 de cenţi, la 111,83 dolari pe baril, în timp ce barilul de ţiţei din SUA se afla în urcare cu 34 de cenţi, la 87,14 dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici